Prezentul produs MonK Coffee este Marcă înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci și are în componența sa un mix de produse vegetale după cum urmează: extract de cafea, extract de cicoare, scortisoara,
Recomandare:
Cel mai important beneficiu pe care produsul il aduce este marirea puterii de concentrare, capacitatea momentana de efort, acuitatea perceptiei, energizant, precum si datorita scortisoarei, un adjuvant al accelerarii metabolismului, al problemelor digestive, in general si un stimulant al circulatiei periferice. De asemenea, produsul creat de Laboratoarele Merlin este cel mai bun produs din lume in combaterea fenomenului de xerostomie (gura uscata).
Beneficiile extractului de cafea sunt dupa cum urmeaza:
1. Cafeaua previne diabetul de tip 2
Un studiu realizat de catre un grup de cercetatori din Canada arata ca un consum moderat de cafea (adica o cana, maximum doua pe zi) este absolut inofensiv in orice etapa a ciclului reproductiv, inclusiv sarcina sau alaptare.
2. Cafeaua scade riscul afectiunilor cardiovasculare
Un studiu facut de Iowa Women’s Health arata cum, datorita consumului de cafea (decofeinizata sau nu), scade si riscul afectiunilor cardiovasculare, in special la femei. Mai exact, daca bem trei cani pe zi, sansele de a ne imbolnavi de inima scad cu 24%..
3. Cafeaua protejeaza de boala Parkinson, cancer la colon, pietre la rinichi si ciroza hepatica
Suntem protejati de Parkinson in proportie de 80%, de ciroza hepatica 80%, de pietrele la rinichi 50% si de cancerul de colon in proportie de 25%, ca urmare a consumului de cafea.
4. Cafeaua calmeaza durerile de cap
De asemenea, exista dovezi ca o doza moderata de cafea poate scoate un pacient dintr-o criza acuta de astm, atunci cand nu are medicatia la indemana, calmeaza durerile de cap mai eficient decat pilulele obisnuite, imbunatateste performantele
atletice (stimuland musculatura sa produca contractii mai puternice), ajuta la mentinerea greutatii si previne apariția cariilor dentare.
5. Antioxidantii din cafea fac minuni
Exista studii care leaga anumite beneficii (protectia anti-Parkinson, performantele atletice, cresterea capacitatilor intelectuale) de continutulridicat de cofeina, dar altele se datoreaza antioxidantilor din compozitie, care protejeaza celulele si au un efect antiinflamator puternic. De asemenea, cafeaua contine substante ce reduc concentratia de glucoza din sange, protejeaza celulele si au efect antiinflamator si antireumatic.
6. Cafeaua are mai multe fibre si mai multi antioxidanti decat sucul de portocale
Un studiu facut de un grup de savanti din Spania a dovedit ca “o cana de cafea neagra are un continut de fibre si polifenoli mai ridicat decat orice alta bautura de pe planeta.”
7. Cafeaua stimuleaza glandele salivare
Simti ca uneori ti se usuca gura (termenul medical pentru acest sindromeste xerostomie), ca si cand ai fi vorbit prea mult sau ai fi luat un antibiotic amar? Ei bine, ca sa scapi de acest necaz, cercetatorii de la Institutul de Terapii Complementare si Prim Ajutor te sfatuiesc sa bei un cappuccino! “Dupa cinci minute de la ingerarea a 150 grame de cappuccino vegetal (MonK Coffee), este stimulata secretia salivara si sunt imbunatatite dictia si functiile vorbirii. Acest efect benefic se mentine intre 30 de minute si patru ore”, spun cercetatorii.
8. Cafeaua imbunatateste scrisul de mana
Un studiu independent facut de un grup de medici din Germania a demonstrat ca abilitatile de a scrie de mana pot fi mult imbunatatite consumand cofeina.
9. Cafeaua impartita in doze mici te tine atent
Daca bei cafeaua in doze mici pe tot parcursul zilei, vei fi mai atent, mai activ si mai energic, au descoperit medicii de la Harvard Medical School.
10. Cafeaua iti imbunatateste starea de spirit
O cana de cafea bauta la micul dejun iti poate face ziua mai buna, spun cercetatorii de la University of Wales, College of Cardiff, din Marea Britanie. Cercetatori britanici explica: “Cafeaua completeaza beneficiile evidente asupra functionarii creierului (imbunatatirea capacitatii de concentrare, a memoriei si a gandirii logice).
11. Cafeaua nu ne impiedica sa visam
Potrivit ultimelor studii, se pare ca, in ciuda faptului ca o cana de cafea consumata seara, inainte de culcare, ne face sa adormim mai greu, acest obicei nu afecteaza cu nimic faza de visare si nici cea de somn profund.
12. Cafeaua nu provoaca aciditate
Aciditatea gastrica este una dintre cele mai neplacute afectiuni si are o multime de cauze, de la consumul de alimente picante la stres. Din fericire, contrar credintei populare, nu exista nici o legatura intre consumul de cafeasi aceasta enervanta problema, oricat de tare si de amara ar fi fost cafeaua consumata, arata un studiu din Marea Britanie. De asemenea, nu s-a putut stabili nici o legatura intre consumul de cafea si ulcerul gastric sau duodenal.
13. Cafeaua vindeca herpesul
Da, cafeaua are proprietati antivirale, spun cercetatorii japonezi, care au testat (in vitro) 15 tipuri de cafea (8 obisnuite si 7 instant), adaugand o solutie slaba de cafea peste anumite culturi de celule infectate cu virusul herpetic. Au descoperit astfel ca in extractul de cafea (indiferent de tipul folosit – macinata, instant sau decofeinizata – sau de locul in care a fost cultivata) exista un ingredient care distruge virusul prin contact direct si impiedica raspandirea lui la celelalte celule invecinate.
14. Cafeaua nu da dependenta
World Health Organization a declarat ca “nu exista dovezi conform carora consumul de cofeina ar putea fi comparat cu abuzul de droguri.
Beneficiile extractului de scortisoara:
Actiunile scortisoarei
Ca si nutrienti, scortisoara contine carbohidrati, proteine, grasimi si fibre, vitamine precum A si C, tiamina, niacina, riboflavin. Este o excelenta sursa de mangan, continand si fier, sodiu, potasiu, calciu si fosfor. In plus, contine un puternic antioxidant numit glutation. Toate aceste „ingrediente” ofera scortisoarei calitati terapeutice deosebite:
- calmează durerile menstruale, dentare şi din timpul naşterii, fiind sedativa, analgezica, antispastică si decontracturantă
- are acţiune antiseptică, antiinfecţioasă, antibacteriană (distruge peste 96% din bacteriile patogene), antivirală, antifungică (Candida, Aspergilu), antiparazitară
- are efecte bune la nivelul circulatiei sanguine: îmbunătăţeşte circulaţia prin efectul hiperemiant, este vasodilatatoare periferica, hemostatica (opreşte sângerarea) si antihipertensiva, reduce colesterolul
- actioneaza ca un tonic general, fiind revigorantă, combate oboseala şi stresul
- este cicatrizantă, antiulceroasă, citoprotectoare, anticancerigena
- este afrodisiacă
Indicatii terapeutice
Scorţişoara este recomandată în caz de infecţii ginecologice (vaginite, leucoree), digestive (enterocolite, colopatii fermentative, dizenterii, parazitoze intestinale, amoebiaze, candidoze), infecţii respiratorii (gripă, bronşite, pleurite, viroze), afecţiuni neuropsihice (impotenţă, astenie, somnolenţă, depresie).
Accelereaza metabolismul
Cu un gust usor astringent, dar dulceag, scortisoara este un condiment excelent daca iti doresti sa slabesti. Specialistii spun ca jumatate de lingurita de scortisoara adaugata in mancare contribuie la accelerarea metabolismului si la arderea mai rapida a celulelor adipoase. Scortisoara confera rapid o senzatie de satietate si reduce pofta de mancare. Condimentul accelereaza digestia grasimilor si stimuleaza activitatea tripsinei, o enzima ce descompune proteinele in intestinul subtire.
Stimuleaza circulatia periferica
Fiind folosita in mod traditional ca si "condiment pentru incalzire", uneori in combinatie cu ghimbirul si, bineinteles, cu vinul fiert, scortisoara combate simptomelemembrelor reci, dar si a afectiunilor respiratorii din timpul sezonului rece.
Mod de preparare: Puneti intr-o ceasca o lingurita de MonK Coffee (5g) si adaugati 100 ml de apa fierbinte. Se poate adauga lapte, smantana, frisca. Desi in lume se spune ca „Capuccino” a fost ideea unor calugari din Ordinul Capuccinilor, veche de vreo 150 de ani, adevarul este ca reteta originala este mai veche de 800 de ani si se folosea cu succes in vechile temple din China, de unde se pare ca acestia s-au inspirat. Reteta creata de Laboratoarele Merlin urmareste varianta vegetala apropiata de adevarul istoric.
Precizare:Proprietatile, indicatiile, modul de utilizare al produselor sunt bazate pe literatura de specialitate disponibila in carti, publicatii stiintifice, site-uri, web-uri de referinta in fitoterapie, aromoterapie, chimie, cosmetica si documentatii primite de la producatorul/furnizorul de materii prime. Cu toate acestea, informatiile sunt oferite cu scop informativ, ele nu constituie informatii medicale si nu angajeaza responsabilitatea noastra.
Pentru orice utilizare de uleiuri, extracte si pulberi de plante in scopuri terapeutice, trebuie consultat medicul de familie.
Valori nutriționale: valoarea energetică /100 g
Conditii de ambalare/Depozitare/Avertismente:
Prezenta unor sedimente este naturala!
Ambalare: produsul este ambalat in pungi aluminizate alimentar, prevazute cu zip-lock la 125 de grame.
Conditii de depozitare:
► A se depozita in locuri curate, fara umezeala, la temperaturi sub 15°C, ferite de inghet si razele soarelui.
► A se evita variatiile bruste de temperatura.
Autorizații: Laboratoarele Merlin au implementate în funcționalitatea lor Standardele ISO 22000 – HACCP, ISO 18001 și ISO 20000 privind siguranța alimentelor și sunt autorizate de Direcția de Sanatate Publica cu nr. 549/A/03.04.2014 și Direcția Sanitară Veterinară cu nr. 7123/20.05.2014.